A KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET TÁJÉKOZTATÓJA

2018-02-05 10:26:29

 

TÁJÉKOZTATÓ

A 40a. sz. Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonal felújítása 2018. február 26-tól új ütemmel folytatódik, mely várhatóan 2018. június 15-ig tart.

A Kelenföld-Százhalombatta szakasz felújításához kapcsolódóan Kelenföld és Érd felső között a vasúti pálya kizárásra kerül. Ennek következtében Háros, Budatétény, Barosstelep, Nagytétény-Diósd és Érdliget állomások, illetve megállóhelyek vasúton nem lesznek elérhetőek. A kizárás ideje alatt a felsorolt vasútállomások csak autóbusszal lesznek elérhetőek, azonban az Érd felső és Pusztaszabolcs közötti vasútállomások megnövekedett menetidővel, de közvetlen vonattal továbbra is elérhetőek lesznek.

A 40a. sz. vasútvonal mentén fekvő stratégiai fontosságú üzemek ellátása érdekében a tehervonatok a 40a vonal helyett a 30a vonalat használva, Székesfehérvár érintésével közlekednek. A teherszállítás zavartalansága érdekében a 44. számú Székesfehérvár-Pusztaszabolcs, a 45. számú Székesfehérvár-Sárbogárd, és a 43. számú vonalon Dunaújváros-Cece/Simontornya viszonylatokban a motorvonatok helyett autóbuszok közlekednek.

KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT.

Vállalkozói klub tagjai, partnereink és támogatóink