Közlekedési koncepció - 2017

Közlekedési koncepció, agglomerációs közlekedési tervek

Közlekedés. Ez az a téma, amiben talán mindenki érintett. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy bizony volna mit javítani a jelenlegi helyzeten. Hosszas egyeztetések után ( a közlekedési albizottság, a Rendőrség, a műszaki osztály és a főépítész között) elkészült városunk közlekedési helyzetének felülvizsgálata, melyet most társadalmi véleményezésre átadunk Önöknek!

 

Ebben a tervezetben a közlekedési utakat, közlekedési zónákat is megtervezték, valamint a  teherforgalom szabályozását is tartalmazza.

Az agglomerációs tervek felülvizsgálatára is sor került. A közlekedés hosszútávú fejlesztését a környező településekkel (Érd, Törökbálint) közösen egyeztettük. A három település érdeke egybeesett abban, hogy az M0 Anna-hegyi pihenőjét alakítsák át úgy, hogy a le- és felhajtás lehetősége ki legyen alakítva.

A Szabadság út terhelésének csökkentése, a kamionok diósdi ipartelepre való eljutása érdekében az M0-ás törökbálinti oldalán egy ’S’ alakú feltáró út tervezését is javasolták a tervezők.

Javaslatok születtek a tervező cég részéről a Balatoni út – Szabadság út - Nagytétényi út kereszteződésének javítására is. Nagytétény felé a vasút melletti útszakaszok feltárásával a XXII. kerülettel együttműködve szintén mentesíthetővé válna a Balatoni úti csomópont terhelése. A tervek egyeztetése a Magyar Közúttal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal elindult.

Gondolkodjunk közösen! Június és augusztus hónapban közlekedési disputa keretein belül személyesen is várjuk javaslataikat, észrevételeiket. Az alábbi elérhetőségekre szeptemberig várjuk véleményüket a témában! Köszönjük!

 

e-mail: onkormanyzat@diosd.huszrimacz.attila@diosd.hu

Műszaki osztály részéről kapcsolattartó : Szrimacz Attila  06-30-731 5659