Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár

2049 Diósd, Sashegyi út 9.

Az új könyvtár avatására 2012. június 11-én ünnepélyes keretek között került sor.

Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár könyvtári épülete 2012. június 11-én nyitotta meg kapuit a település lakossága felé. Állományának alapja az egykori Eötvös József ÁMK könyvtárának részét képezte, amely az önkormányzat által nyújtott támogatásnak, a sikeres pályázatoknak és a magán adományozásoknak köszönhetően folyamatosan frissül, cserélődik, figyelembe véve az olvasók igényeit, illetve az aktuális trendeket az olvasási szokások terén. Az állomány mellett bővülnek szolgáltatásaink, valamint az olvasói létszámunk is, akik között leginkább kisgyermekes szülők és nyugdíjasok vannak, de természetesen számos diák (általános-, közép- és főiskolás egyaránt), és aktív dolgozó is tagságot váltott.

A családi házból átalakított könyvtári épület sok kritikát kapott az épület jellege miatt, bár a település központjában való elhelyezkedése, az akadálymentesítettség és a barátságos légkör számtalan jó lehetőséget biztosít. Hétfőn, kedden, csütörtökön 9 és 18 óra, pénteken 9 és 16 óra, szombaton 9 és 12 óra között tartunk nyitva.

A kulturált, barátságos légkörű, akadálymentesített könyvtár közösségi térnek is kiválóan alkalmas. Megnyitásunk óta több rendezvény, előadás, író-olvasó találkozó is volt, és könyvtárunk a Baptista Szeretetszolgálat által működtetett Cipősdoboz Akció egyik hivatalos gyűjtőpontja is.

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját könyvtárunk tagjaként, és rendezvényeink látogatójaként!

 

 

Cím: 2049 Diósd, Sashegyi út 9.

Telefon: +36 23 632 232

Fax: +36 23 632 232

Weboldal: www.facebook.com/KekGezaMuvelodesiHazKonyvtar

E-mail cím: info@muvhazdiosd.hu

Nyitvatartás

Nincs adat

Térkép