Polgármesteri köszöntő

Kedves Diósdiak, Kedves Látogató! Üdvözlöm Diósd város honlapján!

Városunk egyike a legrégebben lakott magyar településeknek, melyről már Anonymus is írt egy krónikájában: „Árpád Kündünek, Kurszán apjának földet adományozott Attila király városától Százhalomig és Diodig”. (Diósdot hol Diod -nak, hol pedig Dyod -nak, Gyog -nak, vagy Gyod -nak említik az írások.)

Diósd kedves, nyugodt kisváros, Budapest közvetlen szomszédságában annak minden előnyével és - nem mehetünk el emellett - hátulütőjével. Az előnyöket szeretnénk élvezni, a hátrányokat pedig, szorgalmas munkával folyamatosan kijavítani. A legutolsó felmérés szerint városunk 10,603 lelket számlál. Noha Diósd lakóinak száma az elmúlt 20 évben megsokszorozódott, igyekszünk megtartani annak kedves, nyugodt, barátságos jellegét, ahol az emberek köszönnek egymásnak, beszélgetnek, néven szólítják a boltost, a virágost, vagy a susztert. A népesség hirtelen növekedésével az infrastruktúra a település adottságai miatt nehezen tart lépést, ami folyamatos feladatokkal látja el az önkormányzatot.

Az elkövetkező 5 esztendő az építésről, Diósd szépítéséről fog szólni, hogy kisvárosunk azt a kedves, barátságos környezetet nyújtsa az itt élő tízezer embernek, mint amit száz esztendővel ezelőtt nyújtott az itt élőknek, amikor még alig kilencszázan laktak ezen a gyönyörű helyen.    

Addig is, Kedves Látogató, érdemes egy sétát tenni a Kápolnakertben, visszarepülni a múltba a diósdi Tájházban, megnézni a régi kőbányát, vagy a Rádió- és Televízió Múzeumot. Ha a séta során megéhezett, térjen be Diósd kiváló éttermeinek egyikébe ahol kellemes környezet és barátságos kiszolgálás várja.

Kedves Látogató, hamarosan új honlapot indítunk annak érdekében, hogy mind a diósdiak, mind a minket meglátogató vendégeink megtalálják a számunkra lényeges információkat. Amennyiben észrevétele, javaslata van, kérem ossza meg velünk!

Köszönöm, hogy elolvasta soraimat!

Spéth Géza
polgármester

2015 Április - Élhetőbb Diósd - a program megvalósítása

2015-06-09 09:15:02

Mindenki számára érdekes élethelyzet, amikor valami újba csöppen. Meg kell ismerni a munkatársakat, a körülményeket, a lehetőségeket. Amire számítottunk: sok lesz a munka, többtényezősek lesznek a döntések. Ami meglepetésként ért: rengeteg energiát kell fordítani arra, hogy a szakmai munka feltételeit optimalizáljuk, és lakosságbarátabb rendszert alakítsunk ki. Mindenképp törekszünk arra, hogy olyan döntések születhessenek, amelyek előremutatóak és a városi igényeknek megfelelőek. Miközben mi a lakosságért dolgozunk, a városban érezhető a civilek aktivitása is, egy-egy civil kezdeményezésű rendezvény egyre több résztvevőt vonz.

Tovább

2015. Március - költségvetés 2015

2015-06-09 09:09:07

"A bevételeink a kötelező feladataink ellátását, intézményeink működtetését, illetve a településüzemeltetést biztosítják és mindezt úgy tudtuk megvalósítani, hogy nem emeltünk 2015-re adókat, nem terheltük plusz költségekkel a lakosságot." A költségvetés részleteiről Bogó László polgármestert kérdeztük.

Tovább

2015 Február - Első száz nap a hivatalban

2015-06-09 09:05:19

Több mint három hónap telt el az új városvezetés és az új testület munkába állása óta. Jó alkalom ez arra, hogy rövid számvetésre kerüljön sor, mit is végzett a testület eddig. Az első száz nap eredményeiről, változásairól, történéseiről kérdeztük Bogó László polgármestert.

Tovább