+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-07-18

Tájékoztatás részleges locsolási tilalom feloldásáról

A 2023. július-augusztus hónapokra bevezetett részleges locsolási tilalom feloldását 2023. augusztus 4. napján elrendelem!

Tisztelt Lakosság és Vállalkozások!

Az Érd, Diósd, Tárnok, Törökbálint, Sóskút és Pusztazámor településeket ellátó ivóvízrendszer a nyári időszak reggeli és esti napszakaiban elérte kapacitásai felső határát, ezért elővigyázatosságból – annak érdekében, hogy a nyári napi intenzív vízfelhasználási időszakban ne legyenek nyomásproblémák vagy esetleg vízhiány a felhasználóknál, - részleges locsolási tilalom volt érvényben július és augusztus hónapokban.

Az előre nem látható, aránylag csapadékos nyár következtében, a vízszolgáltató ÉTV Kft. az elmúlt hónap vízfelhasználási tapasztalatai alapján azt javasolja az érintett települések polgármestereinek, hogy augusztus hónapban feloldható a részleges locsolási tilalom. Ezért:

A 2023. július-augusztus hónapokra bevezetett részleges locsolási tilalom feloldását 2023. augusztus 4. napján elrendelem!

 

Tájékoztatom, amennyiben a nyári időszak hátra lévő részében tartósan olyan időjárási körülmények állnak be, amely következtében a csúcsidejű vízelvételek intenzitása kiugróan megnő, abban az esetben a vízszolgáltató ÉTV Kft. javaslatára ismét elrendelhető a részleges locsolási tilalom. A vízszolgáltatóval folyamatos kommunikáció történik ezzel kapcsolatosan.

Ezután is támogatjuk és javasoljuk, hogy forduljanak alternatív megoldások felé a nyári időszakban! Ilyen megoldások például:

  • Tárolók, hordók feltöltése a vízhálózatról a nappali vagy éjszakai, nem csúcsidejű órákban. Az így feltöltött készletekből a víz bármikor felhasználható.

  • Saját kút vagy csapadék-összegyűjtő, csapadéktároló rendszer használata, ha erre módja van.

  • Automata locsoló berendezések használata este 23:00 óra és reggel 5:00 óra között történjen.

 

Köszönöm az együttműködését!

 

Spéth Géza

polgármester

 


 


Összes esemény