+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-06-18

Tájékoztatás részleges locsolási tilalom bevezetéséről

2023. július 1-től 2023. augusztus 31-ig reggel 5:00 és 9:00 óra között, valamint este 18:00 és 23:00 óra között a közüzemi ivóvíz hálózatról TILOS a locsolási és medencefeltöltési célú vízhasználat!

Tájékoztatás részleges locsolási tilalom bevezetéséről

 

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. a szabad kapacitások alakulásának ellenőrzése során tapasztaltak alapján arról tájékoztatott, hogy Érd, Diósd, Tárnok, Törökbálint, Sóskút és Pusztazámor településeket ellátó ivóvízrendszer a nyári időszak reggeli és esti napszakaiban elérte kapacitásai felső határát.

A vízfelhasználási csúcsidő az a napi időszak, amikor a felhasználók vízfogyasztása a legnagyobb napi egyidejűséget mutatja: vagyis amikor nagyon sokan használnak egyszerre sok vizet. Tapasztalataink szerint a nyári időszakban, májustól augusztusig reggelente 5:00 és 9:00 óra között, esténként pedig 18:00 és 23:00 óra között a legintenzívebb a fogyasztói vízfelhasználás, részben a kerti locsolásoknak, medencefeltöltéseknek köszönhetően.

A nyári, időszakos vízhiány megelőzésének eszköze, ha a locsolás, a medencefeltöltés nem az egyébként is intenzív vízfelhasználási időszakban történik.

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. javaslatának megfelelően kérjük Önöket az alábbi részleges locsolási tilalom betartására:

2023. július 1-től 2023. augusztus 31-ig

reggel 5:00 és 9:00 óra között, valamint este 18:00 és 23:00 óra között

a közüzemi ivóvíz hálózatról TILOS a locsolási és medencefeltöltési célú vízhasználat!

 

 

Annak érdekében, hogy az alapvető célú vízfelhasználást a térségi vízellátó rendszer ki tudja szolgálni, és közösen megelőzhessük a nyári, időszakos vízhiányt, kérjük, hogy forduljanak alternatív megoldások felé a tilalmi időszakban! Ilyen megoldások például:

  • Tárolók, hordók feltöltése a vízhálózatról a nappali, nem tilalmi órákban. Az így feltöltött készletekből a víz bármikor felhasználható.

  • Saját kút vagy csapadék-összegyűjtő, csapadéktároló rendszer használata.

  • Automata locsoló berendezések használata este 23:00 óra és reggel 5:00 óra között.

 

Kérem, támogassák törekvésünket a nyári vízhiány elkerülése érdekében, a jelen rendelkezés betartásával!

 

2023. június 28.

 

Diósd Város Önkormányzata

 


 


Összes esemény