+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-07-18

Tájékoztatás meglévő háztartási célú kutak engedélyezéséről

Figyelemmel arra, hogy a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény módosításra került, 2024. január 1-je után nem szükséges vízjogi engedély és bejelentés a 2024. január 1. előtt létesített azon háztartási kútra, amelyek a létesítésekor hatályos jogszabály előírása ellenére engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesült. (A háztartási célú kút: a háztartási vízigényt kielégítő, ötven méter talpmélységet meg nem haladó és az első vízzáró réteget el nem érő kút.)

Amennyiben az Ön ingatlanán jelenleg meglévő kút háztartási célú kútnak minősül, úgy arra 2024. január 1-je után nem szükséges vízjogi engedély és bejelentés.

Felhívjuk a figyelmet azonban, hogy amennyiben a meglévő kút nem háztartási célú kút, nem csak háztartási vízigényt elégít ki, az ötven méter talpmélységet meghaladja vagy az első vízzáró réteget eléri, úgy a települési önkormányzat jegyzőjének engedélye szükséges a kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez. A fennmaradási engedély kiadása vízgazdálkodási bírság kiszabásával jár együtt, amennyiben a létesítő, vagy üzemeltető (tulajdonos) a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást nem indítja meg 2023. december 31. napjáig.

 

                                                                                                            Polgármesteri Hivatal

 


 


Összes esemény