+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-12-04

Koronavírus tájékoztatás 11.27

Kedves Diósdiak!

A mai nap a Véradók Napja. Engedjék meg, hogy ebből az alkalomból külön köszöntsem azon embertársainkat, akik a mostani járványterhes időszakban vállalják ezt a humánus és nemes cselekedetet. Köszönet illeti azokat is, akik a véradásokat megszervezik és a jelen helyzetben biztosítják annak biztonságos lebonyolítását.

A Szent István téren a mai napon felállításra kerül a karácsonyi dekoráció. Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására november 29-én 17 órakor kerül sor. Mivel a vonatkozó jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a város lakossága a helyszínen együtt ünnepeljen, így az online térben élő közvetítés formájában lehetőség lesz részt venni az eseményen. Az élő közvetítés a Facebookon, a polgármesteri oldalamon lesz követhető. Az első gyertya meggyújtásában Benkő Jutka a Társaskör és Sirákné Kemény Kinga a Diósdi Női Kar képviseletében fog részt venni.

A héten megkezdődtek a hó-és síkosságmentesítési feladatok ellátása, a sózás egy alkalommal megtörtént.
A tegnapi napon elkészült a kormányablak bejárata előtti előtető.

A Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár az idei évben is gyűjtőpontja a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett cipősdoboz akciónak. Az elkészített csomagokat a Kék Géza Művelődési Házban lehet leadni hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között. A következő héttől a könyvtárban elkezdődik a házhoz menő könyv kölcsönzés lehetősége is.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 61 fő diósdi lakos áll, 45 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében és Dió Óvodában megtörtént Magyarország Kormánya által, a koronavírusjárvány terjedésének csökkentése érdekében hozott intézkedések keretében a szűrés. Nevezett két intézményben minden résztvevő tesztje negatív eredményt hozott. 

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint a fenti tesztelés során 2 fő pedagógusnál igazolódott koronavírussal való fertőzöttsége. Jelenleg 5 osztály van kötelező járványügyi megfigyelés miatt házi karanténban.

A Polgármesteri Hivatalban 1 igazolt koronavírusos megbetegedés történt.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

Spéth Géza
polgármester

 


 


Összes esemény