Heti vészhelyzeti tájékoztató 05.14.

Kedves Diósdiak!

 

A Zöldfa Bölcsődében újabb egy főnél igazolódott koronavírussal való megbetegedése. Az intézményvezető megtette a szükséges intézkedéseket. A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskolában 1 osztály került kötelező járványügyi megfigyelés miatt karanténba. A Dió Óvodában, a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, valamint a Polgármesteri Hivatalban a koronavírus miatti újabb megbetegedése ezen a héten nem történt.

Dr. Varga Dániel alpolgármester úr és háziorvos kollégái tájékoztatása szerint, ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxisban folytatódott a koronavírus elleni vakcinák első és második körös beadása, amelynek során már az egy dózisú Janssen vakcinák beadására is sor került. Az oltások beadása Diósdon az Egészségházban, valamint az oltópontokban történnek.

Itt szeretném ismételten megköszönni az oltási feladatok ellátását végző háziorvosaink és kollégáik áldozatos munkáját!

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy Diósdi Posta május 10-től ismételten a régi nyitvatartási renddel várja Önöket. (hétfő, kedd, péntek: 8-18.00; szerda: 8-19.00; csütörtök: 8-17.00)

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 -15.00 óra, pénteken 8 -12 óra között.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Spéth Géza

polgármester