+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-06-18

Heti vészhelyzeti tájékoztató 05.07.

affs.png

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 6 fő diósdi lakos áll, 4 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

A Zöldfa Bölcsődében egy főnél igazolódott koronavírussal való megbetegedése. Az intézményvezető megtette a szükséges intézkedéseket. A Dió Óvodában, a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskolában, a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, valamint a Polgármesteri Hivatalban a koronavírus miatti újabb megbetegedése ezen a héten nem történt.

Dr. Varga Dániel alpolgármester úr és háziorvos kollégái tájékoztatása szerint, ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxisban folytatódott a koronavírus elleni vakcinák első és második körös beadása, amelynek során 346 személy oltásra kerülhetett sor. Az oltások beadása Diósdon az Egészségházban, valamint az oltópontokban történik.

Itt szeretném ismételten megköszönni az oltási feladatok ellátását végző háziorvosaink és kollégáik áldozatos munkáját!

Itt is fel szeretném hívni a figyelmüket a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által kezdeményezett helyközi közforgalmú járási menetrendi egyeztetésre. Kérem a település lakosságát, hogy a menetrendi módosítási javaslataikat legkésőbb 2021. május 12-én 12 óráig a polgarmester@diosd.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjenek, hogy a beérkezett javaslatokat a korábban már felmerül igényekkel együtt továbbíthassuk a KTI felé.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 -15.00 óra, pénteken 8 -12 óra között.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Spéth Géza

polgármester

 

 


 


Összes esemény