+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-06-18

Heti vészhelyzeti tájékoztató 04.23

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 8 fő diósdi lakos áll, 6 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

A Zöldfa Bölcsőde nyitva tart, ezen a héten újabb megbetegedés nem történt. A Dió Óvoda hétfőtől ismételten fogadta a kisgyermekeket. A héten megtörtént az óvodai beiratkozás.

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskolában, a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban és a Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés szintén nem történt.

Dr. Varga Dániel alpolgármester úr és háziorvos kollégái tájékoztattak, hogy ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxisban folytatódott a koronavírus elleni vakcinák első és második körös beadása. Az oltások beadása Diósdon az Egészségházban, valamint az oltópontokban történik. Összességében elmondható, hogy az oltásra jelentkezettek több, mint fele az első, jelentős részük a második oltását is már felvette. A következő héten jelentős mennyiségű Sinopharm vakcina lesz elérhető Diósdon, amellyel kapcsolatban a háziorvosok keresni fogják az oltásra jelentkezetteket.

Itt szeretném ismételten megköszönni az oltási feladatok ellátását végző háziorvosaink és kollégáik áldozatos munkáját!

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 -15.00 óra, pénteken 8 -12 óra között.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Spéth Géza

polgármester

 


 


Összes esemény