+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-06-18

Heti vészhelyzeti tájékoztató 04.16.

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 5 fő diósdi lakos áll, 3 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

A Zöldfa Bölcsőde a hatályos szabályozásoknak megfelelően nyitva tart. A Dió Óvodában a Kormány döntésének megfelelően jövő héten hétfőn véget ér a rendkívüli szünet és a kisgyermekek visszatérhetnek az intézménybe.

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola tájékoztatása szerint az iskolában egy dolgozó esetében igazolódott a koronavírussal való megbetegedése ezen a héten. Az általános iskolai beiratkozás a tegnapi és a mai napon folyamatosan zajlik.

Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban és a Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt.

Dr. Varga Dániel alpolgármester úr és háziorvos kollégái tájékoztatása szerint, ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxisban folytatódott a koronavírus elleni vakcinák beadása, amelynek keretében mintegy 120 fő oltására került sor. Az második körös oltások szervezése is folyamatosan zajlik. Az oltások beadása Diósdon az Egészségházban, valamint az oltópontokban történik. Beoltottak száma attól függ, hogy a praxisok az adott hétre vonatkozóan mennyi oltóanyagot kapnak.

Itt szeretném ismételten megköszönni az oltási feladatok ellátását végző háziorvosaink és kollégáik áldozatos munkáját!

A héten a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói is bekapcsolódtak az oltások szervezésébe, az oltakozók telefonon történő értesítését végezték.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 -15.00 óra, pénteken 8 -12 óra között.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

Spéth Géza

polgármester

 


 


Összes esemény