+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-05-31

Heti vészhelyzeti tájékoztató 03.19

Kedves Diósdiak!

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 29 fő diósdi lakos áll, 20 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

A Magyar Posta Zrt. tájékoztatott, hogy a járványhelyzet miatt március 16-tól ideiglenesen megváltozott a posta nyitvatartása a településen a következők szerint: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 8:00-16:00 óráig, szerda 8:00-18:00 óráig tart nyitva.

A Zöldfa Bölcsőde a szabályozásoknak megfelelően továbbra is nyitva tart, a Dió Óvoda pedig biztosítja az ügyeletet az azt igénylők kisgyermekek részére. A bölcsődében koronavírusos megbetegedés miatt egy csoport kötelező járványügyi megfigyelés alá került, az Intézményvezető a szükséges intézkedéseket megtette. A tavalyi veszélyhelyzeti időszaknak megfelelően engedélyeztem a bölcsődében a személyi térítési díjnál a gondozási díjra vonatkozóan is – az étkezéshez hasonlóan – a tényleges igénybevétel alapján történő számlázást a szülők felé.

 Ismételten kérem a szülőket, hogy gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel esetén – vegyék igénybe!

A Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban is történt koronavírussal összefüggő megbetegedés, amelynek következtében többen karanténba kerültek.

Dr. Varga Dániel alpolgármester úr és háziorvos kollégái tájékoztatása szerint ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxis 246 fő első oltásra és 20 fő második oltására elegendő koronavírus elleni vakcinát kapott. Az oltások beadása Diósdon az Egészségházban, valamint  Törökbálinton és a mai naptól Érden, a Romics László Egészségügyi Intézményben működő oltópontokban történik.

A háziorvosok a kormányhivataltól kapják az oltási listákat 1-2 nappal az oltás előtt. Ezt követően veszik fel a kapcsolatot a listán szereplő érintettekkel.

Kérem segítsük munkájukat azzal, hogy ne terheljük őket további telefonokkal, mert mindenkit haladéktalanul értesíteni fognak, amint nevük a listán megérkezik a rendelőkbe.

Itt szeretném ismételten megköszönni az oltási feladatok ellátását végző háziorvosaink és kollégáik áldozatos munkáját!

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 -15.00 óra, pénteken 8:00 -12:00 óra között.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

Diósd, 2021.03.19.

Tisztelettel: 

Spéth Géza
polgármester

 

      

 


 


Összes esemény