+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-03-29

Heti vészhelyzeti tájékoztató 03.05

fsd.png

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 29 fő diósdi lakos áll, 23 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

 

Magyarország Kormányának döntése értelmében az általános iskolák, óvodák április 7-ig zárva tartanak, az iskolák átállnak a digitális oktatásra.

 

 Az Emberi Erőforrások Miniszterének rendelkezése alapján az iskolában és az óvodában gyermekfelügyelet sem lesz.

 

 A Zöldfa Bölcsőde a jelenlegi szabályozásoknak megfelelően továbbra is nyitva tart.

 

A kialakult súlyosbodó vírushelyzetre való tekintettel a Polgármesteri Hivatalban 2021. március 8-22. között a személyes ügyfélfogadás szünetel. A hivatal munkatársai folyamatosan dolgoznak, a kisgyermekes dolgozók részére biztosítjuk a lehetőséget, hogy kiskorú gyermekeik felügyeletét az óvoda és az iskola zárva tartása alatt biztosítani tudják. Ügyet intézni telefonon, e-mail-ben, illetve ügyfélkapun lehetséges.

 

Dr. Varga Dániel alpolgármester Úr tájékoztatott, hogy a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxis mintegy 381 fő beoltásra elegendő a koronavírus elleni vakcinát kapott, amely oltások beadása az Egészségházban folyamatosan zajlik. További mintegy 84 fő kapta meg a koronavírus elleni oltást a Törökbálinton működő oltópontban. Az oltások szervezése nem önkormányzati feladat, így annak üteméről és pontos adatairól nem rendelkezünk bővebb információval.

 

A vírus harmadik hulláma emelkedő tendenciát mutat, napról napra folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma. Ismételten kérem, hogy mindenki fokozottan tartsa be a járványügyi korlátozásokat embertársaink és önmagunk védelme érdekében!

 

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 -15.00 óra, pénteken 8 -12 óra között.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel

Spéth Géza

polgármester

 

 

 

 


 


Összes esemény