Heti vészhelyzeti tájékoztató 02.26

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 35 fő diósdi lakos áll, 16 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

 

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében a Dió Óvodában, a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, a Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt.

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint hétfőtől két újabb osztály került kötelező járványügyi megfigyelés alá.

 

Dr. Varga Dániel alpolgármester Úr tájékoztatott, hogy a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxis mintegy 350 fő beoltásra elegendő a koronavírus elleni vakcinát kapott, amely oltások beadása az Egészségházban folyamatosan zajlik. További mintegy 50 fő kapta meg a koronavírus elleni oltást a Törökbálinton működő oltópontban. Az oltások szervezése nem önkormányzati feladat, így annak üteméről és pontos adatiról nem rendelkezünk bővebb információval.

 

A vírus harmadik hulláma emelkedő tendenciát mutat, napról napra folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma. Ismételten kérem, hogy mindenki fokozottan tartsa be a járványügyi korlátozásokat embertársaink és önmagunk védelme érdekében!

 

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel

Spéth Géza

polgármester