Heti vészhelyzeti tájékoztató 02.19

Kedves Diósdiak!

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 41 fő diósdi lakos áll, 35 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában. Az elmúlt hetek adataihoz képest emelkedést mutatnak a településre vonatkozó számadatok. Ismételten kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy mindenki fokozottan tartsa be a vonatkozó járványügyi előírásokat!

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében a héten 1 dolgozónál igazolódott koronavírussal való fertőzöttsége. Az intézményvezető asszony értesítette az esetről a Népegészségügyi Szolgálatot és megtették az előírt protokoll szerinti intézkedéseket. A Dió Óvodában, a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskolában és a Polgármesteri Hivatalban koronavírusos megbetegedés szintén nem történt.

Dr. Varga Dániel alpolgármester Úr tájékoztatott, hogy ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxis 20 fő beoltásra elegendő a koronavírus elleni vakcinát kapott, amely oltások beadása az Egészségházban megtörtént. További 32 fő kapta meg a koronavírus elleni oltást a Törökbálinton működő oltópontban.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel

Spéth Géza
polgármester