+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2024-02-23

Heti vészhelyzeti tájékoztató 02.12

Kedves Diósdiak!

A mai napon egyeztető megbeszélést hívtam össze a több éve működő vállalkozók részvételével az Ipari parkban kialakult helyzettel, valamint a területet érintő várható módosításokkal kapcsolatban. Tájékoztattam a vállalkozókat a várható változásokról, egyben meghallgattam ezzel kapcsolatos észrevételeiket. Megállapodás született abban, hogy a HÉSZ módosítása során, illetve azt követően is folyamatos lesz a kapcsolattartás a hivatal és a vállalkozók között. Ennek célja, hogy valamennyi érintett fél számára elfogadható megoldás születhessen és a vállalkozások vállalkozási szabadsága ne sérüljön.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 14 fő diósdi lakos áll, 8 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében és Dió Óvodában a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt.

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint koronavírus okozta megbetegedés az elmúlt héten nem történt. A Polgármesteri Hivatalban koronavírusos megbetegedés nem történt.

Dr. Varga Dániel alpolgármester Úr tájékoztatott, hogy a héten a 3 felnőtt háziorvosi praxis további 30 fő beoltására elegendő a koronavírus elleni vakcinát kapott. Az oltások szervezése nem önkormányzati feladat így annak üteméről és pontos adatiról nem rendelkezünk információval.

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

 

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel

Spéth Géza

polgármester

 

 


 


Összes esemény