+6
°
C
Max.:+6
Min.:+3
Cs��
P��n
Szo
Vas

2023-03-29

Heti vészhelyzeti tájékoztató 02.05

Kedves Diósdiak!

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 9 fő diósdi lakos áll, 5 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.

 

Az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében és Dió Óvodában a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt.

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatójának tájékoztatása szerint koronavírus okozta megbetegedés az elmúlt héten nem történt. A Polgármesteri Hivatalban koronavírusos megbetegedés nem történt.

 

Dr. Varga Dániel alpolgármester Úr tájékoztatott, hogy a mai napon 10 fő került beoltásra a koronavírus elleni vakcinával az Egészségházban Diósdon. A négy felnőtt orvosi körzetből további 24 fő oltása került megszervezésre a Törökbálinton lévő Tüdőkórházban kialakított oltóponton.

 

Környezetünk védelmében megkötöttük a szerződést a Biotrans Kft-vel, így 2021. március 25-től már 5 helyszínen (Diósdi Eötvös József Általános Iskola: Gárdonyi Géza u. 14.; Diósdi Dió Óvoda A. épület: Ifjúság u. 4.; Zöldfa Bölcsőde: Kocsis u. 1., Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár: Sashegyi út 9.; Diósdi Városgazda Nonprofit Kft.: Baross u. 16.) lehet leadni a használt sütőolajat és zsiradékot.

 

Az illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatására kiírt 2020-as „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázat keretében 2021. február 5-én megkezdődik a hulladék elszállítása a Gyár utca 2999 hrsz-ú ingatlanról a Gyár utca, Nádas utca, Fülemüle utca útvonalon. A felmerülő kellemetlenségekért ismételten a lakosság türelmét és megértését kérem!

 

Az önkormányzat továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket várjuk az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

 

Kérem, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében fokozottan tartsa be mindenki a vonatkozó jogszabályokat és rendelkezéseket.

 

Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel

 

Spéth Géza

polgármester

 

 

 


 


Összes esemény