Véleményezhető a zajcsökkentési terv

2019-12-22 09:47:18

Tisztelt Lakosság!

A környezeti zaj kezeléséről és értékeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Kormányrendelet értelmében a rendeletben meghatározott éves forgalomnagyságot meghaladó közlekedési létesítményekre stratégiai zajtérképet és zajcsökkentési intézkedési tervet kell készíteni és rendszeres időközönként felülvizsgálni.

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. előkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó zajcsökkentési intézkedési tervét többek között Diósd vonatkozásában is, melyről Ön is elmondhatja véleményét!

A Kormányrendelet 11. § (6) bekezdése alapján az intézkedési tervjavaslatokra vonatkozó észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számítva 30 napot kell biztosítani. A társadalmi egyeztetés során beérkezett javaslatokat a KTI összesíti, és azok ismeretében véglegesíti az intézkedési tervet.

Az intézkedési tervjavaslatokat az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

  • Általános leírás – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus,
  • Műszaki dokumentáció – Intézkedési terv – Stratégiai zajtérképezés III. ciklus,
  • Pest – Diósd – Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése III. ciklus – intézkedési terv – Közúti/Vasúti

Az intézkedési tervjavaslatokhoz kapcsolódó, a KTI által 2018-ban készített stratégiai zajtérképek a http://ugyelza.kti.hu/map/ linken keresztül bárki számára bejelentkezés nélkül is elérhetőek.

Kérjük, hogy észrevételeiket, véleményeiket az onkormányzat@diosd.hu email címre küldjék meg legkésőbb 2020. január 21-ig.