Rendőrségi hírek

images.jpg
2019-02-07 12:37:18

Tisztelt Lakosok!

Diósd Város közbiztonsága 2019. január hónapban az előző év utolsó hónapjának megfelelő tendenciát mutatott, mivel az ünnepeket követően is több vagyon elleni bűncselekmény, illetve annak kísérlete történt!

Ezek a cselekmények januárban lakásbetörések, gépkocsifeltörés, valamint nyitott gépkocsiból történő eltulajdonítás voltak.

A bűncselekmények visszaszorítás érdekében, együttműködve a polgárőrség tagjaival, több alkalommal tartottunk fokozott jelenlétet Diósd városban. Ezek során 4-5 gépkocsival teljesítettünk járőrszolgálatot a város kül- és belterületén, fokozott figyelemmel a  „belvárosi” részre, az iskolák környékére. Ezekben az időszakokban nem is kaptunk bejelentést jogsértő cselekményekről. Ebből kiindulva, természetesen a jövőben is szervezünk és hajtunk végre hasonló jellegű közterületi szolgálatot.

A gépkocsifeltörésekkel kapcsolatban továbbra is az a tapasztalatunk, hogy folyamatosan vannak olyan esetek, amikor nagyobb értéket, táskát hagynak a gépkocsikban, jól látható helyen, illetve a gépkocsikat nem zárják be. Ismételten kérjük, hogy értékeiket ne hagyják a gépkocsikban, illetve a gépkocsikat akkor is zárják be, ha csak pár percre hagyják el azt.

Amennyiben mégis jogsértést, gyanús körülményt észlelnek, a korábbiaknak megfelelően, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot, illetve a Diósdi Rendőrőrs 06-23-427-532-es számát!

Tisztelettel: Somodi Sándor r. alezredes

                         őrsparancsnok