Idősek világnapja 2018

2018-10-01 15:35:38

Idősek Napja – 2018

Szép szavakkal, hangulatos zenével, megható műsorral és finom ennivalóval várták a diósdi hetven fölöttieket az Idősek napja alkalmából a Diósd Város Önkormányzatának és az Idősügyi Tanácsának rendezvényén szombaton

„Sok szeretettel gondolunk az idősekre, s nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján” - mondta köszöntőjében Bogó László polgármester, majd emlékeztetett rá, hogy a ma már idősek építették azt a jelent, amelyben a középkorúak egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatják meg. Feladatunk lehetővé tenni az idősek számára az öregkorhoz méltó életet, támaszt nyújtani a pihenés éveiben.

Szűcs Anna alpolgármester a farkasokról mondott egy történetet. Ott a falkában mindig az idősek mennek elől.

Az Idősügyi Tanács titkára Dr. Tóht Alajos arról is beszélt, hogy a diósdi idősekre nem a magány vár, hiszen ha akarnak, számtalan szép közösségi programban vehetnek részt. Filmklub működését finanszírozza az Önkormányzat, nyáron számítástechnikai tanfolyamon tanulhattak, rendszeresen megszervezik az Idősek karácsonyát és ha valaki kora, vagy állapota miatt nem tud már egyedül közlekedni, akkor az idős embereket autóval elhozzák a  szervezők a rendezvényekre jeles napokon, mint például az Idősek Világnapján, amit 1991 óta ünneplünk az ENSZ javaslatára.

Az idén különlegesen szép műsorral vártak minket a diósdi diákok, mondta az egyik nyugdíjas résztvevő, aki elárulta, hogy hetvenöt évesen ötödször jött el, de kicsordult a könnye, amikor a gyerekek párbeszédét hallgatta, akik egy képzeletbeli nagypapa és unoka szavait vitték színpadra, például így:” mi csevegtünk és nem chateltünk”.

Gyönyörűen énekelt Tejfel Alexandra és Balogh Beáta. Volt aki csak azért jött, hogy megnézze az 5.b és 6.A-s lányok ügyes labdagyakorlatát és pompom táncát, s aztán ott maradt zárásig.

Taps kísérte a diósdi szépkorúak Napsugár tánccsoportjának kockás ingben bemutatott vagány cowboy táncát és voltak akik huszas éveik szerelmét emlegették, amikor felhangzott a „régi mániám, végighajtani a Stefánián” a most 3 éves Diósdi Fúvószenekartól.

Köszönet mindenkinek aki munkájával hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

 

 

 

 

  

Vállalkozói klub tagjai, partnereink és támogatóink